игрални филми

През последните години на комунизма, в България, на един театрален актьор – Александър Петров, му е забранено да играе, поради неизвестни за него причини. Когато отново се появява на сцената, след падането на режима, открива, че е бил предаден от човека, на когото най-много се е възхищавал – своя учител и приятел. От този труден момент му помага да излезе човек на име Марков, един от бившите началници на тайните служби, превърнал се във виден бизнесмен. Намираме се в 1994-95 г. – години на хищнически капитализъм, на яростно насилие, на войни на групировки. Марков предлага на Петров, чийто талант оценява, да оглави нова политическа партия, за да допринесе за спасяването на една страна, поела по лош път.
Филмът разказва за това начинание, в което илюзията на театъра се сблъсква с тази на политическия живот, в което едни маски се противопоставят на други, в което приятелствата са публични, а отмъщенията – свръхсекретни. Двамата мъже, дори и вездесъщият Марков – опитен манипулатор, ще се простят с живота си заради това, защото е напълно възможно рано или късно сам да паднеш в трапа, който си изкопал.  
Накрая, в наши дни, е останала само дъщерята на Петров – Александра, която става наследник на тези опасни отношения.
Година: 2013
Вид: игрални филми
Режисьор: Георги Балабанов

Сценарий: Георги Балабанов, Жан-Клод Кариер
Оператор: Стефан Иванов
Продукция: Камера (България), Остлихт филмпродуктион (Германия)
С участието на: Михаил Билалов и Христо Шопов, Ани Пападопулу, Радина Кърджилова, Малин Кръстев, Деян Донков, Цветана Манева
С подкрепата на НФЦ, германския фонд за кино МДМ, Евроимаж
Времетраене: 100 мин.

СПОДЕЛИ: